Pse ndërtesat në Hong Kong, kanë një vrimë të madhe?

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 24-03-2017

0

Ndërtesat e larta në Hong Kong kanë zbrazëtira apo vrima.E një gjë e tillë që u ka rënë në sy njerëzve, la lënë shumë pyetje se pse ekzistojnë ose për çka shërbejnë ato zbrazëtira.

E prapa kësaj fshihet një bestytni kineze. Ato që quhen “Dyert e Dragoit”, sipas parimeve kineze të njohura si “Feng Shui”, shërbejnë që dragonët të fluturojnë nga malet në ujëra për çdo ditë. Sipas kësaj logjike, besohet se nëse do tu bllokohej rruga dragonjve atëherë një veprim i tillë do të sjellë fatkeqësi dhe të zeza.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Kush është David Rockefeller dhe pasuria që zotëron?

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 21-03-2017

0

Familja Rockefeller-ve ka disa shekuj të paktën që përmendet për rolin e tyre veçanërisht në fushën e ekonomisë.

Megjithëse tejet të pasur, familja Rockefeller përbëhet nga 21 anëtarë.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Si u bë shqiponja simbol kombëtar i Amerikës?

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 21-03-2017

0

Roli i shqiponjës si simbol kombëtar lidhet që kur u vendos si vulë zyrtare në vitin 1782 në SHBA. Pak kohë pas Deklaratës së Pavarësisë që u firmos më 4 korrik 1776, Kongresi i dha Benjamin Franklin, Thomas Jefferson dhe John Adams të drejtën për të dizajnuar një vulë zyrtare për kombin e ri.

Megjithatë, tre zbuluesit nuk arritën të gjenin një dizajn që të fitonte miratimin e Kongresit. Të njëjtin fat patën edhe dy komisione të tjera të cilëve iu caktua detyra më vonë.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Sot ndodh ekuinoksi pranveror

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 21-03-2017

0

Ekuinoksi është çasti në të cilin Dielli ndodhet pingul mbi ekuatorin e Tokës dhe vendndodhjen e dukshme të Diellit në atë çast.

Thuhet edhe ‘kur dielli bie në pus’, domethënë pasqyrimi i diellit në një pus, fenomen që nuk ndodh dhe nuk mund të verifikohet në asnjë paralel tjetër tokësor.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Në botë ekzistojnë pasaporta të katër ngjyrave – ato kanë edhe kuptimin e tyre!

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 21-03-2017

0

Në botë ka katër ngjyra kryesore të pasaportave: e kuqe, blu, jeshile, dhe e zezë. Sigurisht, brenda çdo “ngjyre” të gjerë, ka një shumëllojshmëri të ngjyrave.

Për shembull, shkruajnë mediat e huaja, përcjell Telegrafi, bluja e ndritshme e pasaportës së Afganistanit është larg nga ajo e errëta (marine) e përdorur nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Kush e shpiku kompjuterin?

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 21-03-2017

0

Kompjuterët janë shumë më tepër se sa thjeshtë ata përpunuesit super të shpejtë të shifrave. Më e rëndësishmja, nëse i jepet një seri e re rregullash dhe udhëzimesh, një procesor kompjuteri dhe memoria e tij munden – të paktën në parim – të bëjnë çdo gjë, nga përpunimi i fjalëve, tek fluturimi i një avioni.

Merita për ndërtimin e një pajisjeje të tillë kaq të “zonjën” i shkon matematicienit britanik, Charles Babbage, i cili në vitin 1834 nisi të hartojë plane për atë që e quante “motori analitik”.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Ja në sa ora zgjohen njerëzit më të suksesshëm në botë

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 20-03-2017

0

Kur të lexoni këtë artikull me siguri do të habiteni. Ose do e keni shumë të vështirë ta besoni. Më poshtë ju prezantojmë se në çfarë ore zgjohen njerëzit më të suksesshëm në planet.

Sipas të thënave të tyre, në intervista të ndryshme, disa nga njerëzit më të fuqishëm në botë e vënë alarmin shumë, por shumë herët.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg