Oqeanet, niveli më i lartë i ujit prej 1880

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 23-08-2009

14

OqeanetSi pasojë e ngrohjes globale, ujërat e oqeanit treguan nivelet më të larta qyshprej nisjes së matjeve në vitin e largët 1880.

Temperatura mesatare e ujërave të oqeanit për muajin korrik është 17 centigradë. Andrew Weaver nga Universiteti i Viktorias bëri të ditur se këto ndryshime të mëdha në temperaturën e ujërave të detit është një lajm më i keq se ato të rritje së temperaturave në tokë. Kjo ndodh për shkak se ngrohja e ujit ndodh shumë ngadalë ndërsa ftohja e tij shumë shpejt.

Tashmë filmat që i prisni me kureshtje do t’i gjeni në këtë dresë!

Sipas meteorologëve, ngrohja globale me burim qenien njerëzore ka sjellë ngritjen e temperaturave të ujit në nivel rekord. Uji i ngrohtë i oqeaneve sjell si pasojë shkrirjen e shtresave kripore nëpër dete duke i hapur udhë më shumë uraganeve.

Bëhet e ditur se niveli i ujit është ngritur më shumë në Hemisferën Veriore. Edhe uji i Mesdheut është disa gradë më lart se normalja. Oqeani Paqësor dhe ai Indian gjithashtu kanë treguar temperatura mbi normalen.

Publikoje ne:
  • Postoje tek Kapsit
  • Bookmark tek RuajFaqet
  • Postoje tek Ngjarjet
  • Facebook
  • Digg