Lindi 10 fëmijë për nëna të tjera

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 02-07-2012

0

Një 47-vjecare në Britani i ka dhënë jetë 10 fëmijëve, por asnjë prej tyre nuk ka qenë biologjikisht i saji. Tani ajo ka vendosur që të tërhiqet nga biznesi i bebeve.

Jill Hawkins, e cila rrezikoi jetën në shtatzaninë e saj të fundit ka vendosur, që të mos vazhdojë më me karrierën e saj 20-vjeçare, si ‘surrogate mother’.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Zgjidhet ‘Miss Holokausti’

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 02-07-2012

0

Për herë të parë në Izrael është mbajtur gara për zgjedhjen e ‘Miss Holokaustit’, në të cilën të drejtë për pjesëmarrje kanë pasur femrat që e kanë mbijetuar Luftën e Dytë Botërore.

Katërmbëdhjetë femra të moshave ndërmjet 74 dhe 97 vjeç kanë parakaluar nëpër tepihun e kuq në qytetin Haifa dhe kanë folur rreth përjetimeve të tyre gjatë regjimit nazist.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Avioni me 52 udhëtarë gjendet pas 60 vjetësh

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 02-07-2012

0

Më 22 nëntor të vitit të largët 1952, një avion transportues i aviacionit luftarak të SHBA-së, “Douglas 124-C“, i shfrytëzuar gjatë luftës në Kore, është rrëzuar diku në Alaskë dhe në kanë gjetur vdekjen 52 udhëtarë të cilët gjendeshin në bord.

Për shkak të kushteve të këqija klimatike, avioni kurrë nuk është gjetur, kurse familjarët e të vdekurve nuk dinin se ku i kishin të dashurit e tyre të varrosur.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Bimët mishngrënëse që ushqehen nën dhe

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 02-07-2012

0

Në savane braziliane janë zbuluar tri lloje bimësh mishngrënëse, që ushqehen në dhe, transmeton “Dailu Telegraph”. 

Këto bimë, me emra latin philcoxia minensis, philcoxia goiasensis i philcoxia bahiensis, janë në “ferfis” me bimët antirrhinum. Janë mishngrënëse dhe ushqehen me ndihmën e rrjetit të gjetheve ngjitëse që rriten  nën tokë.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Krokodili 6.17 metra i gjatë, me peshë mbi një tonë

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 02-07-2012

0

Një krokodil gjigant, përgjegjës për sulme vrastare në jug të Filipineve, ka hyrë në librin e rekordeve të Guinnessit si krokodili më i madh i zënë deri tashti.

Krokodili i quajtur Lolong, që shtatorin e kaluar u kap në qytetin Bunuvan, është i gjatë 6.17 metra dhe i rëndë rreth një tonë. Krokodili rekordist deri tash ishte një krokodil i zënë në Australi, i cili ishte i gjatë pesë metra. 

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Qyteti italian është nxjerrë në ankand

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 30-06-2012

0

Qyteti Pratariccia i Toskanës (Itali), me shtëpi të ndërtuara që gjatë periudhës së mesjetës, është nxjerrë për shitje në ankandin eBay për 2.5 milionë euro.

Në qytetin e mbetur të shkretë për 50 vitet e fundit janë ruajtur rreth 25 shtëpi të tilla prej guri, të cilat kanë nevojë të ngutshme për restaurim.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Kafshët zaptojnë aksin e zonës turistike

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 30-06-2012

0

Megjithëse ka rreth 10 ditë që është hapur zyrtarisht sezoni turistik në plazhin e Velipojës, aksi që të çon në këtë zonë turistike është kthyer në burim aksidentesh.

Në të shumtat e rasteve, shkak nuk është as shpejtësia, as mungesa e sinjalistikës dhe as terreni i rrëshqitshëm, por dalja krejt papritur në rrugë e kafshëve të banorëve të zonës.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg