‘The Guardian’: Njihuni me një nga plazhet më të bukura në Evropë, ndodhet në Shqipëri

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 20-05-2017

0

Gazeta britanike “The Guardian”, e ka renditur Drimadhes në Jug të Shqipërisë, si një nga plazhet më të bukura të Evropës

Ai vjen në renditje menjëherë pas “Milles of sand”, një ishull në veri të Holandës.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

100 njerëzit më me ndikim në botë për vitin 2017, mes tyre edhe Ivanka aTrump

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 20-05-2017

0

Revista prestigjioze “Time” ka bërë publike listën e përvitshme të 100 njerëzve më me influencë në botë. Ashtu si në vitet e kaluara, edhe lista e re përfshin kryetarë dhe kryeministra, drejtues ekzekutivë, njerëz të famshëm dhe jo aq të njohur, por që me forcën dhe fuqinë e shpikjeve të tyre kanë zgjidhur probleme të rëndësishme.

Në listë përfshihen sërish emrat e Presidentit të Amerikës, Donald Trump, vajzës së tij, Ivanka dhe bashkëshortit të saj, Jared Kushner. Liderë të tjerë politikë që përfshihen janë Putin, Rexhep Taip Erdogan, Theresa May, Narendra Mori dhe Papa Francis. Nga artistët, u zgjodhën emra si Ed Sheeran, Demi Lovato, Emma Stone, James Corden e James Legend.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Gurët që kushtojnë mbi 100 milionë dollarë

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 20-05-2017

0

Një palë vathë të rralla, me diamante me ngjyrë, që do të dalin në ankand në “sotheby” bashkë me një diamant në formë zemre që do të jetë nën cekic në shtëpinë tjetër të ankandeve, Christis, u prezantuan në Gjenevë, shoqëruar edhe nga të tjerë gurë të çmuar me vlerë miliona dollarëshe.

Dy diamantet e rrallë, pink dhe blu, pritet të shiten mes 50 dhe 70 milionë dollarë e sipas zyrtarëve, Apollo dhe Artemis, siç janë quajtur gurët, janë më të çmuarit që kanë dalë ndonjëherë në ankand. Ata do t’i ofrohen blerësve ndarazi në Gjenevë.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Si të mbroheni nga sulmet kibernetike?

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 20-05-2017

0

Chris Foxx, gazetari i BBC-së për të rejat e teknologjisë jep disa këshilla se si duhet të mbrojmë veten online, referuar dhe rastit të fundit të sulmit kibernetik në disa vende të botës.

Sipas Foxx, e para është krijimi i fashave të sigurisë.Fashat e sigurisë janë krijuar për të rregulluar dobësitë në software-in që përdorni, për të mos u hakeruar lehtësisht.Këto fasha sigurie mund ti gjeni në sistemin tuaj operativ.Së dyti, mos hapni dokumente të bashkangjitura që nuk i prisni.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Ja si ka lindur magjia, dhe si ndikon ajo në ndarjen e bashkëshortëve

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 20-05-2017

0

Në ditët e sotme një ndër tematikat që tërheq vëmendjen është magjia. Rreth kësaj çështje ka një mungesë të madhe informacioni saqë njerëz të ndryshëm e konsiderojnë atë një iluzion dhe jo një gjë reale.

Por magjia ekziston dhe ajo është prezente! Thotë Krijuesi i Gjithësisë në Kur’anin famëlartë: “ Edhe çka u zbriti në Babil dy engjëjve, Harutit dhe Marutit. E ata të dy nuk ia mësonin askujt (magjinë )para se t’i thoshnin: “Ne jemi vetëm sprovë, pra mos u bëj i pafe!” E, mësonin (njerzit) prej atyre dyve atë(magjini) me çka ndanin burrin prej gruas së vet.”

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Sistemi imunitar i delfinëve po dobësohet si pasojë e ndotjes së oqeanëve

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 20-05-2017

0

Botuar nga Charlotte England; Independent me 12 May 2017.

Studimi i parë i cili u mor me delfinët e egër e që jetojnë në oqeane rezultoi se kafshët që jetojnë në akuarium janë më të shëndetshëm. Studimi zbuloi se delfinët e egër kanë sistem imunitar më të dobët se sa delfinët e zbutur të akuariumeve për shkak të ndotjes së ujit të deteve. Studiuesit krahasuan shëndetin imunitar të katër grupeve të delfinëve hundëshishe të cilët jetojnë në akuariume dhe përgjatë brigjeve të Amerikës.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

10 truke për të rigjetur vetëbesimin!

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 20-05-2017

0

Vetëbesimi nuk lind me njeriun. Pak më shumë besim në vetvete, përvojë dhe guxim mund t’ju ndihmojnë për të afirmuar personalitetin tuaj. “Ndryshe” ju sjell disa këshilla që t’ia dilni të përballeni me të tjerët dhe që të jeni më të shkathët.

Dëshironi të rigjeni vetëbesimin dhe të përballoni jetën me më shumë vetëdije? Këshillat tona mund t’ju ndihmojnë…

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg