Nëna e detyroi të hante derisa i bëri 300 kilogramë

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 07-11-2016

0

Nëna e detyroi të hante derisa i bëri 300 kilogramëDebbie Reason nga Warrington i Anglisë ia lë fajin nënës së saj, që ajo ka arritur një mbipeshë morbide dhe është pothuajse e palëvizshme.

Gruaja 48-vjeçare pretendon se e ëma e detyronte të hante porcione të mëdha ushqimi, megjithëse ajo nuk ishte e uritur, transmeton Telegrafi.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Italiani investon 75,000 dollarë në këtë makinë të vjetër

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 04-11-2016

0

italiani1Një burrë italian ka shpenzuar 75,000 dollarë për ta mbështjellur gjithë veturën e tij me flokë të njeriut.
Fiat 500 është vetura e vjetër 40 vjeçare e cila ka dalur në ankand e mbështjellur me flokë njeriu, transmeton lajmi.net
Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Ja çka do të ndodhë me hënën në dhjetor të këtij viti

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 04-11-2016

0

Ja çka do të ndodhë me hënën në dhjetor të këtij vitiKy vit do të mbyllet me shfaqjen e hënës më të madhe që shumica e njerëzve nuk e kanë parë kurrë më parë.

Fenomeni i “Superhënës” ndodh kur pika e saj i afrohet së tepërmi planetit të Tokës për shkak të orbitës së saj eliptike.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Po të kesh qen në Kroaci, duhet të paguash 100 euro

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 04-11-2016

0

Po të kesh qen në Kroaci, duhet të paguash 100 euroNë qoftë se ligji hyn në fuqi, tatimin e ri duhet ta paguajnë afro 350 mijë veta.

Sipas autorëve të projektit në këtë mënyrë pronarët do të kontrollojnë popullimin e kafshëve në vend.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

I kaloi 34 vjet me krokodil, kjo është jeta e japonezit

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 04-11-2016

0

krokodilNobumitsu Murabayashi dhe krokodili i tij i quajtur, Caiman, kanë qenë së bashku hiq më pak se 34 vjet.

Pasi që erdhi tek Murabayashi si një fëmijë, Caiman tani është rritur dhe është bërë 2.1 metra i gjatë, ndërsa peshon 46 kilogramë.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Kush jeton më gjatë mishngrënësit apo vegjetarianët?

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 03-11-2016

0

Kush jeton më gjatë mishngrënësit apo vegjetarianët?Aftësia jonë për të jetuar një jetë të gjatë, është e ndikuar nga një kombinim i gjeneve tona dhe mjedisit përreth.

Në studimet që përfshijnë binjakët identikë, shkencëtarët kanë vlerësuar se jo më shumë se 30 përqind e këtij ndikimi vjen nga gjenet tona, çka do të thotë se grupi më i madh i faktorëve që kontrollon jetëgjatësinë e një personi, gjendet në mjedisin rreth tyre.

Nga shumë faktorë të mundshëm mjedisorë, pak janë studiuar apo debatuar aq thellë sa dieta jonë ushqimore. Për shembull, kufizimi i kalorive, është një nga fushat që është duke u shqyrtuar më imtësisht. Deri më tani, studimet duket se tregojnë se kufizimi i kalorive mund të rrisë jetëgjatësinë, të paktën tek gjallesat e vogla. Por, ajo që funksionon tek minjtë, jo domosdoshmërisht funksionon edhe për njerëzit. Ajo çka ne hamë në krahasim me sasinë që hamë është gjithashtu një temë e nxehtë për të studiuar, dhe konsumi i mishit është vënë shpesh nën mikroskop.

Studimi

Një studim që përfshiu pothuajse 100 000 amerikanë për 5 vjet, zbuloi se vegjetarianët kishin më pak të ngjarë të vdisnin nga çfarëdolloj shkaku gjatë periudhës së studimit se sa ngrënësit e mishit. Ky efekt qe veçanërisht i dukshëm tek meshkujt.

Disa analiza, të cilat kombinojnë dhe ri-analizojnë të dhënat nga studime të ndryshme, kanë treguar se një dietë e varfër në mish, është e lidhur me jetëgjatësinë më të madhe, dhe sa më gjatë që një person të ndjekë një dietë ushqimore pa mish, aq më i madh përfitimi. Megjithatë, jo të gjitha studimet bien dakord me këtë përfundim. Disa prej tyre, tregojnë shumë pak ose aspak ndryshim në jetëgjatësinë ndërmjet mishngrënësve dhe vegjetarianëve.

E qartë është dëshmia se dietat pa mish, mund të zvogëlojnë rrezikun e zhvillimit të problemeve shëndetësore si diabeti i Tipit 2, tensioni i lartë dhe madje edhe kanceri. Ekzistojnë disa prova që sugjerojnë se dieta vegane, ofron më gjatë një mbrojtje shtesë mbi një dietë standarde vegjetariane. Por a mund të themi me besim se shmangia e konsumit të mishit do të rrisë jetëgjatësinë tuaj? Përgjigja e thjeshtë është: ende jo.

Problemi me jetëgjatësinë Gjëja e parë e qartë, është se në krahasim me shumicën e krijesave të tjera, njerëzit jetojnë për një kohë shumë të gjatë. Kjo e bën shumë të vështirë për të ndërmarrë studime, të cilat të vlerësojnë efektin e çdo gjëje mbi jetëgjatësinë. Në vend të kësaj, shkencëtarët kthehen pas në kohë duke shqyrtuar të dhënat ekzistuese të shëndetit, ose rekrutojnë vullnetarë për studime që kërkojnë periudha më të shkurtra kohore, duke matur normat e vdekshmërisë dhe shohin se cili grup mesatarisht ka më tepër gjasa të vdesë i pari. Nga këto të dhëna, janë nxjerrë pretendimet mbi efektin që disa aktivitete kanë ndikim tek jetëgjatësia, duke përfshirë dhe shmangien e mishit.

Me këtë qasje ekzistojnë disa probleme. Së pari, gjetja e një lidhjeje midis dy gjërave të tilla si ngrënia e mishit me një vdekje të hershme – nuk do të thotë domosdoshmërish se një gjë shkakton një tjetër. Me fjalë të tjera: lidhja nuk barazohet me shkakësinë jo të barabartë. Mund të duket se vegjetarianizmi dhe jetëgjatësia janë të lidhura me njëra-tjetrën, por një variabël tjetër nuk mund të shpjegojë këtë lidhje.

Mund të jetë që vegjetarianët për shembull stërviten më shumë, pinë më pak duhan dhe alkool se sa homologët e tyre mishngrënës. Ndoshta ata ushtrohen më shumë fizikisht se mishngrënësit. Studimet mbi të ushqyerit, mbështeten tek vullnetarët që regjistrojnë me saktësi dhe vërtetësi regjimin e tyre ushqimor. Por kjo s’mund të merret si e mirëqenë. Studimet kanë dëshmuar se njerëzit kanë prirje të raportojnë më pak kalori, dhe të ekzagjerojnë shifrat në rastin e konsumit të ushqimit të shëndetshëm.

Pa kontrolluar dietën e grupeve të njerëzve dhe matur se sa kohë jetojnë, është e vështirë të kemi besim absolut tek gjetjet e këtyre studimeve. Pra a duhet të shmangim mishin për një jetë të gjatë dhe të shëndetshme? Çelësi për një plakje të shëndetshme, me siguri qëndron tek kontrolli i mjedisit tonë, duke përfshirë edhe atë që ne hamë.

Nga provat në dispozicion, është e mundur që pasja e një diete pa mish, mund të kontribuojë tek kjo, dhe se shmangia e mishit në dietën tuaj sigurisht që mund të rrisë shanset për të shmangur sëmundjet e rënda teksa plakeni. Por ekzistojnë sigurisht edhe dëshmi që sugjerojnë se kjo mund të funksionojnë realisht së bashku me shmangien e disa rreziqeve të qarta për jetëgjatësinë, duke përfshirë edhe pirjen e duhanit.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Djaloshi që ka katër këmbë, kërkon ndihmë që t’i amputojë

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 03-11-2016

0

Djaloshi që ka katër këmbë, kërkon ndihmë që t’i amputojë Një djalosh i ri i cili ka lindur me katër këmbë, i ka shfrytëzuar rrjetet sociale për t’iu bërë apel doktorëve që t’ia amputojnë dy këmbët e tij të tepërta.

22 vjeçari Arun Kumar, i cili ka lindur me dy këmbë ekstra që dalin nga shpina e tij, njërën e ka tërësisht të zhvilluar kurse tjetrën vetëm deri në gju.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg