Vjedh paratë nga gjyshi për t’ua dhënë ato shokëve

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 22-03-2011

0

Një djalosh nga Indiana, i ka vjedhur gjyshit të tij 10.000 dollarë, për t’i ndarë më pas ato me shokët e tij të shkollës.

Djaloshi ishte vendosur që paratë t’ua jepte shokëve dhe shoqeve të tij me të cilët udhëtonte në autobus drejt shkollës. Megjithatë, ky rrëfim kishte arritur deri në veshët e mësuesve, të cilët më pas kanë vendosur të hulumtonin rastin.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Prifti Terry Jones miratoi djegien e “Kur’anit”

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 22-03-2011

2

Librin e senjtë të muslimanëve prift Jones e “fajsonë për vrasje dhe krime të tjera monstruoze”

Prifti i kishës Terry Jones ka mbajtur një gjykim të dielën, ndaj librit të shenjtë të muslimanëve, dhe në fund të këtij procesi miratoi djegjen e “Kur’anit”. Librin e Shenjtë të muslimanëve prifti Jones e akuzoi për vrasje dhe krime të tjera monstruoze.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Bota mund të pushojë së ekzistuari

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 22-03-2011

0

Bota çfarë e njohim deri më tani, sipas disa teorive dhe interpretimeve të profetëve të njohur, mund të pushojë së ekzistuari.

Gjykuar sipas shumë librave e filmave, është e qartë se shumëkush beson se jetës në planetin tonë do t’i vijë fundi. Deri më tani ekzistojnë 12 parashikime të mënyrave se si do të shkatërrohet jeta në Tokën tonë.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Kënga më e keqe në botë, 30 milionë klikime në YouTube

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 21-03-2011

1

Kënga e një adoleshenteje amerikane 13-vjeçare ka arritur një rekord klikimesh në YouTube falë ngjitjes së kureshtjes për të parë “këngën më të keqe” të regjistruar ndonjëherë.

Rebecca Black’s, këngëtare popi me këngën “E premtja” ka më shumë se 30 milionë klikime në më pak se shtatë ditë. Kënga e saj ka një lumë rekord komentesh edhe në rrjetin shoqëror “Twitter”.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Qeni që nget biçikletën

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 21-03-2011

0

Përderisa një qen shumë i ëmbël e nget biçikletën e vet me rrota ndihmëse, pesë të tjerë i ndihmojnë të ngritet në këmbë e të renditet në vijë.

Nëse i shikoni mirë, do të vëreni se ky qen me të vërtetë i rrotullon pedalet e biçikletës, ndërsa shokët nuk e di a po i ndihmojnë.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Kisha ruse para Kullës së Ajfelit

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 21-03-2011

0

Është njëri prej horizonteve më të njohura në botë, dhe përmban njërin prej monumenteve më të famshme të planetit tonë.

Në brigjet e lumit Sena, kulla e hekurt e Gustave Eiffelit, simbol i Republikës Franceze, qëndron mbi ndërtesat Haussmann të shekullit të 19-të dhe pemëve të parkut parisien “Champ de Mars” që e rrethojnë atë.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Akullnajat po shkrihen shpejte

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 21-03-2011

0

Një studim i ri ka konstatuar se akullnajat në Groenlandë dhe Antarktidë po shkrihen me një ritëm më të shpejtë. Rezultatet tregojnë se shkrirja e shtresave të akullit po bëhet kontribuesi kryesor në rritjen e nivelit të detit më shumë se sa pritej.

Ky ishte një ndër studimet më të gjata të bëra deri tani në lidhje me akullnajat. Bazuar në dy dekada matjesh mujore përmes satelitit dhe duke studiuar modelet klimatike rajonale, rezultatet janë të qarta, thotë autori kryesor i këtij studimi Erik Rigno.
Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg