A e kanë ndryshuar dinosaurët klimën

Posted by G S | Posted in Kuriozitete | Posted on 22-06-2014

0

dinosauretDisa hipoteza të prezantuara nga disa paleontologë britanik konfirmojnë që dinosaurët barngrënës që i përkasin kryesisht grupit të sauropodit, kishin në sistemin e tyre tretës një popullsi të tëre bakteriale. Siç është rasti në ditët e sotme për lopët dhe delet të cilat gjatë tretjes prodhojnë një sasi të madhe metani që padyshim shpërndahet në atmosferë.
Sipas studiuesve këto sasi të mëdha metani do të jenë akumuluar duke krijuar efektin serë kështu duke çuar përfundimisht në zhdukjen e dinosaurave.
Rezulatatet e studiuesve tregojnë se metabolizmi i dinosaurave është mjaft i ngjashëm me metabolizmin e kafshëvë në ditët e sotme.
Duke vënë re se numri i dinosaurëve ishte i madh kemi rreth 520.000 ton metan të prodhuar në vit duke krijuar kështu efektin serë i cili ishte i pa shmangshëm, gjë qe çoi në zhdukjen e tyre përfundimtare nga toka.
Studiuesit  thonë se llogaritjet e tyre janë teorike por që provojnë tezën e tyre.
Dinosaurët kontribuan vetë në fundin e tyre.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Si do të ishte fytyra jonë nëse do të ishte plotësisht simetrike

Posted by G S | Posted in Kuriozitete | Posted on 21-06-2014

0

simetrike 1  Sa herë jemi ankuar për një hundë pak të shtrëmbër apo një vetull pak më të lartë se tjetra, një sy pak më të vogël ? Ne shpesh mendojmë se fytyrat simetrike janë dhe ato më të bukurat dhe më të përkryerat. Asgjë nuk është e pamundur mendon autori i disa fotografive Alex John Beck .

Me anë te Photoshopit fotografi ka krijuar portrete “speciale “ të modeleve të tij duke krijuar versione të përkryera simetrike të disa personave të ndryshëm. Rezultati është mbledhur në një projekt fotografik ku tregohen disa persona ku në njërën anë tregohet fytyra origjinale dhe në anën tjetër tregohet fytyra simetrike që Alex ka punuar me Photoshop.

simetrikesimetrike2

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Google mbështet kampionatin botëror

Posted by G S | Posted in Kuriozitete | Posted on 19-06-2014

0

0Brazil – Kroaci ishte ndeshja e cila do të bëjë hapjen e kampionatit botëror Brazil 2014.

Dhe Google është bashkuar me këtë eveniment duke u prezantuar me një logo të re e cila përmban disa simbole të vëndit pritës të këtij evenimenti siç është Brazili.

Google këtë herë eshte prezantuar më 2 topa njëri jeshil dhe tjetri i verdhë që sillen në këmbët e logos së famshme të Google duket mos harruar dhe disa simbole të tjera të Brazilit.

Nuk është thjeshte një logo. Nëse klikoni në të do të paraqitet kalendari i të gjitha ndeshjeve si dhe rezultatet dhe golat.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Pica “Margherita” ka ditëlindjen mbush 125 vjeç

Posted by G S | Posted in Kuriozitete | Posted on 18-06-2014

0

pizza-margheritaSot është ditëlindja e pica “Margherita”. Këtë e dëshmon një letër nga kreu i “Royal House” “Galli Camillo” në qershor të 1889 ku thirri kuzhinierin “Raffaele Esposito” të Piceri “Brandi” në pallatin “Capodimonte”, dhe aty përgatiten picën “ Margherita” për nder të mbretëreshës me të njëjtin emër.

Për të vazhduar prodimin e kësaj pice në atë kohe në Itali mungonin disa produkte si : vaji i ullirit, mozarella etj. Dhe pse në vështirësi për ti gjetur picaiolet Italianë e vazhduan prodhimin në masë të gjërë të kesaj pice. Shumica e produkteve ishin nga vende të tjera të europes por kjo gjë nuk pengoi që pica “Margherita” të mbetej një nga picat më të njohura në Italine e ditëve të sotme.

Pavarësisht autorësinë, italianët janë konsumatorët më të mëdha në botën e pica në vendin e parë . Pas tyre vijnë amerikanet dhe në vëndin e tretë britaniket me një konsumim më të ulet të picës Margherita

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Kush nuk punon bën më shumë seks

Posted by G S | Posted in Kuriozitete | Posted on 15-06-2014

0

cute-love-couple-wallpaperAdriano Celentano si duket ka gabuar kur ka kënduar këngën e famshme “ Kush nuk punon nuk ka dashuri “ . Pse njerëzit që punojnë më pak dhe fitojnë më pak kanë më shumë dashuri ? Ky fenomen është zbuluar nga një studim që ka bërë kompania britanike “ LoveHoney” dhe rezultati është mbresëlënës.

Rezulatet tregojnë se 1/3 e njerëzve që fitojnë 50.000 paund në vit bëjnë seks mesatarisht një herë në javë. Kjo vjen pasi janë të përqëndruar në orët e gjata të punës dhe të fokusuar tek karriera duke harruar nje akt seksual i cili është jo pak i rëndësishëm në një marrdhënie bashkëshortore.

Ata persona që fitojnë 15.000 – 30.000 paund në vit bëjnë seks disa herë në javë.

Me anë të këtij studimi konstatohet se ata që fitojne më shumë nuk është e thënë që të bëjnë seks më shumë por ndodh e kundërta, ata që fitojnë me pak bëjnë seks më shumë dhe e shijojnë më tepër jetën në çift.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Diplomohet 99 vjeçaria

Posted by G S | Posted in Kuriozitete | Posted on 15-06-2014

0

diplomaNjë amerikane me emrin “Jessie White” në moshën 99 vjeçare ka pritur plot 75 vjet për tu diplomuar.

Ngjarja e rrallë vjen nga “New Hampshire”  U.S.A

Ishte viti 1939 kur nuk mundi të diplomohet në vitin e fundit të universitetit për shkak të një tarife 5 dollar që ishte tarifa e shkollës ku në ato vite ishin shumë për një studente të re.

Endrra u bë realitet për “Jessie White” pas 75 vjetësh pritje nga një mik i saj i cili pasi mësoi historinë pagoi në shenjë simbolike shumën e diplomimit te Jessie.

Dorëzimi i diplomës u bë në “Beal College” në Maine nga presidenti i kolegjit “Alan STEHLE”

Në një intervistë televizive Jessie u shpreh e kënaqur për qëllimin e arritur dhe pse pas 75 vjetësh pritjeje.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Fiton llotarinë 50% i jep për bamirësi

Posted by G S | Posted in Kuriozitete | Posted on 14-06-2014

0

Money from HeavenNjë qytetar Francez identiteti i të cilit nuk bëhet i ditur është fituesi i “Llotarisë Kombëtare Franceze” në shumën 72.149.579 €.

Lojtari fitues ka deklaruar për një radio Franceze “FDJ” se 50 % së shumës së fituar do ta dhuroje për bamirësi.

Eshtë hera e 7-të që fitohet në shuma të mëdha në këtë llotari që nga krijimi i saj në vitin 2004.

Bëhet e ditur se fituesi i llotarisë jetonte i vetëm dhe nuk kishte fëmijë dhe kjo ishte arsyeja kryesore për të cilen ai do të dhurojë 50 % të shumës së fituar për bamirësi.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg