Gjendet thesari 50 milion dollarë në fund të oqeanit

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 15-04-2015

0

Gjendet thesari 50 milion dollarë në fund të oqeanitKompania Deep Ocean Search nxori ngarkesën e anijes britanike City od Cairo nga një thellësi prej 5150 metra, në lartësinë në mes të bregut të Namibisë (2000 metra më thellë se në vendin e fundosjes së Titanikut).

Anija, e cila është zhytur në Luftën e Dytë Botërore, mbante hekur, por ajo që është më e rëndësishme është sënduki me monedha argjendi e cila kap shifrën 50 milion dollarë.

Kompania Deep Ocean Search, e cila mbledh ekspertë francezë dhe britanikë për det të hapur, dha gjithçka prej vetes duke gjetur thesarin. Ajo ka ndërtuar hidrolokator unik që mund të eksplorojnë thellësitë e oqeanit në 6000 metra thellësi.

Sipas ligjit britanik, “gjuetarët e thesarit mund të mbajnë gjërat e vlefshme që gjenden në rast të një anije të Marinës Mbretërore.”

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Kur qentë kanë më shumë saktësi në diagnostikim se sa doktorët…

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 14-04-2015

0

Kur qentë kanë më shumë saktësi në diagnostikim se sa doktorët…Aftësia e dy pastorëve gjermanë për të identifikuar formën më të përhapur të kancerit tek meshkujt britanikë ka rindezur shpresat e gjetjes së një metode për zbatim të përgjithshëm.

Screen Shot 2015-04-14 at 10.16.29Claire Guest, bashkëthemeluese e organizatës britanike bamirëse Qentë për Zbulimet Mjekësore u shpreh se kërkimet e kësaj organizatë kanë arritur një saktësi prej 93% në zbulimet e kancerit të prostatës dhe aparatit urinar.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Ja njeriu i parë në botë pa zemër

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 14-04-2015

0

Ja njeriu i parë në botë pa zemër Dr. Billy Cohn dhe Dr. Bud Fraizer, nga Instituti i Zemrës në Teksas, shpëtuan Craig Lewis i cili po vdiste nga amiloidoza – një gjendje e zemrës e cila i mbushë organet e brendshme me një proteinë të trashë që shkakton rrahje të shpejta të zemrës dhe dështim të mëlçisë dhe veshkave.

Kur edhe një stimulues kardiak dështoi për ta shpëtuar jetën e tij dhe ai kishte vetëm edhe 12 orë jetë, këta dy mjekë i hoqën atij zemrën dhe i instaluan një pajisje që lejonte gjakun të qarkullojë në gjithë trupin e tij pa puls.

Doktorët e kishin testuar për herë të parë pajisjen në 70 lopë. Ata kishin hequr zemrat e kafshëve dhe të nesërmen, kafshët ishin në gjendje që të bënin gjithçka që bënin një ditë më parë – të hanin, të flinin dhe të lëvizinin – por këtë herë, pa një zemër e cila pomponte gjakun në trupat e tyre.

Pas operacionit që zgjati 48 orë, gruaja e Lewis ishte befasuar kur provoi ta dëgjonte pulsin e tij. “E dëgjova dhe nuk dëgjohej asgjë, ishte madhështore. Ai nuk kishte puls fare”, tha ajo për NPR.

Por, megjithatë, veshka dhe mëlçia e tij dështuan pas disa muajve dhe familja e tij kërkoi nga mjekët që ta hiqnin pajisjen.

Dr. Cohn dhe Dr. Fraizer dëshmuan se jeta është e mundur pa një puls apo një rrahje zemre. “Heart Stop Beating” është historia që këta doktorë po tregojnë në mbarë botën për procesin në të cilin ata zëvendësuan zemrën e Lewis me një pajisje të ‘fluksit të vazhdueshëm’.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Numri ters i telefonit: Kushdo që e kishte mbajtur, kishte vdekur!

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 14-04-2015

0

Numri ters i telefonit: Kushdo që e kishte mbajtur, kishte vdekur!Besoni ose jo, por ka shenja të ndryshme të cilat u tregojnë se ju së shpejti mund të vdisni dhe ju nuk i shihni ato.

Operatorët mobil disa vite më parë e hoqën numrin e telefonit 0888 888 888 nga përdorimi pasi çdo person që ka pasur atë numër në dhjetë vitet e fundit, kishte vdekur.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Studentet dehen më shpesh?

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 14-04-2015

0

Studentet dehen më shpesh?Nuk befason fakti që studentët janë më të prirë për konsumim të tepërt të alkoolit, por ky hulumtim tregon që studentet dehen më shpesh dhe më shumë, në krahasim me studentët meshkuj.

Këtë dallim e bën më të madhe dhe fakti që femrat në përgjithësi mund të konsumojnë më pak alkool, respektivisht kufiri i sipërm i konsumimit të alkoolit te femrat është më i ulët, në krahasim me meshkujt: 7 pije për femra dhe 14 për meshkujt.

Femrat nuk e dekompozojnë alkoolin ashtu si meshkujt, ndërsa hulumtimet e mëhershme kanë treguar që konsumimi i tepruar i alkoolit mund të rrisë rrezikun nga krijimi i kancerit të gjirit dhe sëmundja e mëlçisë te femrat.

Rezultatet e hulumtimit tregojnë që një numër i madh i studenteve konsumon për së tepërmi alkool. Po ashtu meshkujt derisa plaken konsumojnë gjithnjë e më pak alkool, ndërsa te femrat nuk është vënë re kjo gjë.

Problemi më i madh është ai që studentet me konsumin e tepërt të alkoolit u ekspozohen problemeve afatgjate shëndetësore, veçanërisht nëse nuk janë të njoftuara me kufirin e sipërm ditor të konsumimit të alkoolit.

Në hulumtim kanë marrë pjesë 992 studentë: 575 femra dhe 417 meshkuj. Ata kanë plotësuar anketën e cila ka pasur pyetjet për frekuencën e konsumimi të alkoolit.

Madje dy të tretat e meshkujve dhe femrave kanë kaluar kufirin e sipërm vjetor të konsumit të alkoolit, ndërsa 51 për qind e femrave çdo javë konsumojnë më tepër sesa duhet alkool, në krahasim me 45 për qind të meshkujve.

Për femrat është e rëndësishme të dinë se nuk mund ta konsumojnë alkoolin në sasi të njëjta si meshkujt, ndërsa kufiri i sipërm mund të tejkalohet lehtë. Po ashtu duhet të dihet se të gjithëve mund t’u ndodhë të dehen ndonjë ditë, por që alkooli nuk guxon të bëhet stil jetese.

Shkencëtarët theksojnë që femrat nuk konsumojnë alkool në sasi të tepërta me qëllimin për të pirë njëjtë si edhe meshkujt, por nuk janë të njoftuara me kufijtë.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Pas 40 vitesh kërkon divorcin: S’do isha martuar, po t’i kisha parë defektin në trup

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 14-04-2015

0

Pas 40 vitesh kërkon divorcin: S’do isha martuar, po t’i kisha parë defektin në trup“Nuk do të isha martuar nëse do ta dija se gruaja ime i kishte thithat e gjirit të deformuara”. Mund të tingëllojë e çuditshme, por kjo është deklarata që ka dhënë përpara gjykatës një burrë, si arsyen kryesore për dështimin e martesës së tij, e në përpjekje për të reduktuar sasinë e parave që ai i detyrohej gruas gjatë procedurave të shkurorëzimit.

Historia e çiftit nis që në vitin 1972, kur ata u martuan. Por, sipas burrit, ai nuk i kishte parë gjinjtë e gruas së tij deri në vitin 1974. Kohë kur u përball me faktin se ajo kishte një deformim fizik, transmeton Telegrafi.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Kirurgu e godet me grusht pacientin

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 14-04-2015

0

Kirurgu e godet me grusht pacientinNjë kirurg i njohur në Britani është nën akuzë pasi ka goditur mbi dhjetë herë me grusht një pacient, në një përpjekje të çuditshme për t’i korrigjuar një frakturë në faqe.

Profesori Ninan Peckitt, 63 vjeç, veproi si një boksier mbi pacientin, i cili ishte nën anestezi. Një mjeke tha se ai e goditi pacientin pa paralajmërim.

Kirurgu ka mohuar akuzat.Gjyqi vazhdon.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg