Sa yje ka Rruga e Qumështit?

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 12-03-2013

0

rruga e qumeshtitRruga e qumështit është galaktika me 200 deri në 400 miliardë yje. Rreth, 2.500 prej tyre janë të dukshme me sy të lirë. Drita e yllit tonë më të afërt, Diellit, nevojitet tetë minuta e gjysmë për të arritur në Tokë. Sa për dritën e yllit më të afërt në sistemin tonë diellor, Proxima Centauri, nevojiten 4.5 vite.

Rruga e Qumështit tonë ka një diametër prej 100.000 vite dritë dhe Dielli është rreth 300.000 vite dritë larg qendrës së saj.

Publikoje ne:
  • Postoje tek Kapsit
  • Bookmark tek RuajFaqet
  • Postoje tek Ngjarjet
  • Facebook
  • Digg

Komentoni këtë kuriozitet