Mos vallë Jezusi ka qenë i martuar?!

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 19-09-2012

0

Një shkrim i lashtë koptik i zbuluar nga studiues të Universitetit të Harvardit në Shtetet e Bashkuara tregon se të krishterët e hershëm besonin se Jezusi ishte i martuar.

Në tekst shkruhet “gruaja e Jezusit” në gjuhën kopte, por nuk mund të përcaktohet nëse bëhet fjalë për bashkëshorte apo për dishepull femër. Zbulimi u prezantua nga studiuesja Karen L. King në Harvard gjatë një takimi të studiuesve të shkrimeve kopte. King tha se papirusi i gjetur është e vetmja provë antike me tekst që flet për “gruan” e Jezusit.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Fytyra e jezusit në trupin e një peme

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 11-04-2011

0

Fytyra e Jezusit është paraqitur në trupin e një peme të prerë tërthorazi. Pronarja e trupit, Mel Robertson, e quan atë “trupi i shenjtë” dhe thotë se do ta mbajë atë si “hajmali për fat të mirë”.

Megjithatë ajo pranon se “nuk i ka sjellë fat ende”, por shpreson se një ditë fati do t’i buzëqeshë.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

A është me të vërtetë ditëlindja e Krishtit?

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 22-12-2010

1

Pavarësisht popullaritetit të saj sot, kjo teori e origjinës së Krishtlindjes ka problemet e saj. Pikë së pari, ajo nuk gjendet në asnjë shkrim të hershëm kristian.

A është me të vërtetë ditëlindja e Krishtit?Më 25 dhjetor, kristianët anembanë botës do të mblidhen për të festuar ditëlindjen e Jezusit.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg

Hipoteza: Jezusi ka jetuar ne Britani

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 26-11-2009

0

Hipoteza: Jezusi ka jetuar ne BritaniHipotezen e cuditshme dhe pak te besueshme e mbeshtet kerkuesi Gordon Strachan, sipas te cilit, Jezu Krishti i kaloi vitet e para te jetes ne token ishullore ne kerkim te frymezimit shpirteror.

Kjo legjende qe besohet verberisht nga disa angleze eshte xhiruar ne nje film-dokumentar qe do prezantohet neser ne “London’s British Film Institute”.

Gjithesesi, kjo nuk eshte nje hipoteze per t’u hedhur poshte, perderisa detajet e fillimit te jetes se Jezusit jane te pakta dhe nuk zbardhin shume momente nga kjo moshe.

Publikoje ne:
 • Postoje tek Kapsit
 • Bookmark tek RuajFaqet
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Facebook
 • Digg